MUZIEK @ MAASSLUIS

Deze foto met Jaap Kroonenburg, Han Remmerswaal en Ad Alblas.

De bestuursleden gaan de boer op!

Op 27 juli 2023 staat een werkbezoek gepland bij onze pachters, waarbij enkele bedrijven worden bezocht van boeren die grond pachten van de Govert van Wijnstichting…

Bedankt Maassluis voor al uw activiteiten!

Overzicht van bijdragen in 2023 waarmee de Govert van Wijnstichting sponsort.

Historische Vereniging Maassluis in het kader van het 40 jarig bestaan en de daarbij behorende uitgave van het boek over ds. Fenacolius.

Voedselbank Maassluis, het betreft hier een bijdrage waarmee de Govert van wijnstichting in 2023, 2024 en 2025 de voedselbank sponsort.

De Govert van Wijnstichting sponsort de Furiade 2023.

Christelijk Kampwerk Maassluis, in het kader van het 75 jarig bestaan, een jubileum wat in 2023 gaat worden gevierd.

“Het kleine lelijke eendje”

Op zaterdagmiddag 7 oktober 13.00 uur wordt het sprookje ‘Het kleine lelijke eendje’ in de Grote Kerk van Maassluis uitgevoerd.

Het is inmiddels een traditie aan het worden om een muzikaal sprookje met orgelspel en vertelling, op de Furieade uit te voeren.
Het sprookje “Het kleine lelijke eendje” wordt levendig verteld door de muziekdocent Peter Beijersbergen en de muziek wordt door Petra Veenswijk op het monumentale Garrels-orgel ten gehore gebracht.
Verschillende registers van het orgel beelden de figuren van het sprookje uit. Ieder personage in het verhaal heeft een eigen klankvoorstelling, men hoort vogels met de fluiten van het orgel, de havik met de dulciaan, de zon met de strijkers etc.
Beelden van het sprookje worden geprojecteerd op een groot beeldscherm. Het is een leuke manier om kinderen (van 8 tot 88 jaar) op een toegankelijke manier met klassieke muziek kennis te laten maken.
De muziekdocent Peter Beijersbergen (die het sprookje uit het Duits heeft vertaald) is een verteller pur sang die op cabareteske manier iedereen weet te boeien.
Organist Petra Veenswijk zal het Garrels-orgel in al zijn facetten laten horen. Het concert wordt gesponsord door de Govert van Wijnstichting.
Het concert duurt ca. 45 minuten. De toegang is vrij.

Bijdrage brandstofkosten Zeekadettenkorps

Voor het Zeekadettenkorps in Maassluis was de dieselprijs flink omhoog gegaan. Omdat ze de prijs van het zomerkamp dit jaar zo laag mogelijk willen houden hebben ze om een bijdrage gevraagd voor de brandstofkosten. Met veel plezier hebben we een bijdrage gedoneerd.
Op vrijdagavond 8 juli is het korps  ingescheept en zijn samen met de Koninklijk Marine Kadettenkorps van Oostende op zomerkamp gegaan. Op 17 juli keren ze weer terug in de haven van Maassluis.

Nieuwe steiger voor Scouting Karel Doormangroep

De Scouting Karel Doormangroep heeft een nieuwe steiger aan de Boonervliet laten bouwen, omdat de oude nodig aan vervanging toe was. De Govert van Wijnstichting heeft een bijdrage gedoneerd voor de materialen die nodig waren voor de stijger.

 

We wensen de leden van de scouting heel veel waterplezier toe.

Schater aan het Water groot succes!

In het voorjaar van 2022 is het eerste Schater aan het Water evenement een feit. 210 mensen stapten op de fiets gisteren om te genieten van geweldige optredens van stand up comedians op verrassende locaties aan het water. Het weer zat mee en de sfeer was top. We kijken terug op een geslaagd evenement en een heerlijke dag.

 

De Govert van Wijnstichting heeft met plezier bijgedragen aan dit evenement.

Bijdrage voor videofietsen

Argos Zorggroep heeft om een bijdrage gevraagd om een bijdrage voor de aanschaf van Silverfit/Motomed videofietsen voor hun bewoners in woonzorggroepen.

Fietsen heeft bewezen positieve effecten voor geriatrische revalidatie. Het helpt bij het opbouwen of behouden van de conditie van cliënten die moeten revalideren na een beroerte of CVA en voor cliënten met Parkinson, COPD en diverse andere aandoeningen. Met behulp van een videofiets fietsen mensen in een veilige omgeving maar zien wel beelden voor zich van het landschap. Ze kunnen zelfs een route uitstippelen waardoor ze kunnen fietsen in plaatsen die hun bekend en/of vertrouwd zijn. Deze interactie stimuleert enorm en het werkt veel beter dan dat je fietst met een blinde muur voor je.

Bewoners kunnen bovendien nu zelf beslissen wanneer ze een ritje gaan maken, zonder beperkingen van de openingstijden van de fysiotherapieruimte. Zo kunnen zij zelf op een leuke manier werken aan hun vitaliteit, op een moment dat het hen goed uitkomt. Met veel plezier heeft de Govert van Wijnstichting deze bijdrage gehonoreerd.

 

 

 

 

Bron: Klik hier om naar het artikel over de videofietsen van de Argos Zorggroep te gaan.

 

Kleurwedstrijd voedselbank

Een oproep van Joke Cats in november 2021, dat er een tekort aan speelgoed was voor de kinderen van de voedselbank, was voor de Govert van Wijnstichting aanleiding om in actie te komen. In goed overleg is er voor de kinderen een mooie doos kleurpotloden aangeschaft. Tijdens het uitdelen in de voedselbank kregen ze ook een mooie kleurplaat mee naar huis, waarmee ze kans maakten op mooie prijzen.

Begin januari zijn alle ingeleverde kleurplaten bekeken en beoordeeld. Samen met Sem en Linde, jonge vrijwilligers van de voedselbank, zijn de mooiste kleurplaten uitgekozen. De prijsuitreiking was op vrijdagmiddag 14 januari. Tamara Zonnenberg van de Govert van Wijnstichting reikte de prijzen uit.

In de categorie onderbouw zijn er 4 prijzen uitgereikt, omdat er in die categorie de meeste kleurplaten waren ingeleverd. Quishailey ging er met de eerste prijs vandoor. Ze kreeg een speelgoedbon ter waarde van €40,-. De andere winnaars in deze categorie waren Sila, Quinn en Hironur. Zij kregen een speelgoedbon ter waarde van €20,-. In de categorie bovenbouw won Jad de eerste prijs en Quinsley de 2e prijs. Naast de speelgoedbonnen kregen alle kinderen nog een heerlijke zak snoep mee.