Bijdrage brandstofkosten Zeekadettenkorps

Voor het Zeekadettenkorps in Maassluis was de dieselprijs flink omhoog gegaan. Omdat ze de prijs van het zomerkamp dit jaar zo laag mogelijk willen houden hebben ze om een bijdrage gevraagd voor de brandstofkosten. Met veel plezier hebben we een bijdrage gedoneerd.
Op vrijdagavond 8 juli is het korps  ingescheept en zijn samen met de Koninklijk Marine Kadettenkorps van Oostende op zomerkamp gegaan. Op 17 juli keren ze weer terug in de haven van Maassluis.

Nieuwe steiger voor Scouting Karel Doormangroep

De Scouting Karel Doormangroep heeft een nieuwe steiger aan de Boonervliet laten bouwen, omdat de oude nodig aan vervanging toe was. De Govert van Wijnstichting heeft een bijdrage gedoneerd voor de materialen die nodig waren voor de stijger.

 

We wensen de leden van de scouting heel veel waterplezier toe.

Schater aan het Water groot succes!

In het voorjaar van 2022 is het eerste Schater aan het Water evenement een feit. 210 mensen stapten op de fiets gisteren om te genieten van geweldige optredens van stand up comedians op verrassende locaties aan het water. Het weer zat mee en de sfeer was top. We kijken terug op een geslaagd evenement en een heerlijke dag.

 

De Govert van Wijnstichting heeft met plezier bijgedragen aan dit evenement.

Bijdrage voor videofietsen

Argos Zorggroep heeft om een bijdrage gevraagd om een bijdrage voor de aanschaf van Silverfit/Motomed videofietsen voor hun bewoners in woonzorggroepen.

Fietsen heeft bewezen positieve effecten voor geriatrische revalidatie. Het helpt bij het opbouwen of behouden van de conditie van cliënten die moeten revalideren na een beroerte of CVA en voor cliënten met Parkinson, COPD en diverse andere aandoeningen. Met behulp van een videofiets fietsen mensen in een veilige omgeving maar zien wel beelden voor zich van het landschap. Ze kunnen zelfs een route uitstippelen waardoor ze kunnen fietsen in plaatsen die hun bekend en/of vertrouwd zijn. Deze interactie stimuleert enorm en het werkt veel beter dan dat je fietst met een blinde muur voor je.

Bewoners kunnen bovendien nu zelf beslissen wanneer ze een ritje gaan maken, zonder beperkingen van de openingstijden van de fysiotherapieruimte. Zo kunnen zij zelf op een leuke manier werken aan hun vitaliteit, op een moment dat het hen goed uitkomt. Met veel plezier heeft de Govert van Wijnstichting deze bijdrage gehonoreerd.

 

 

 

 

Bron: Klik hier om naar het artikel over de videofietsen van de Argos Zorggroep te gaan.

 

Kleurwedstrijd voedselbank

Een oproep van Joke Cats in november 2021, dat er een tekort aan speelgoed was voor de kinderen van de voedselbank, was voor de Govert van Wijnstichting aanleiding om in actie te komen. In goed overleg is er voor de kinderen een mooie doos kleurpotloden aangeschaft. Tijdens het uitdelen in de voedselbank kregen ze ook een mooie kleurplaat mee naar huis, waarmee ze kans maakten op mooie prijzen.

Begin januari zijn alle ingeleverde kleurplaten bekeken en beoordeeld. Samen met Sem en Linde, jonge vrijwilligers van de voedselbank, zijn de mooiste kleurplaten uitgekozen. De prijsuitreiking was op vrijdagmiddag 14 januari. Tamara Zonnenberg van de Govert van Wijnstichting reikte de prijzen uit.

In de categorie onderbouw zijn er 4 prijzen uitgereikt, omdat er in die categorie de meeste kleurplaten waren ingeleverd. Quishailey ging er met de eerste prijs vandoor. Ze kreeg een speelgoedbon ter waarde van €40,-. De andere winnaars in deze categorie waren Sila, Quinn en Hironur. Zij kregen een speelgoedbon ter waarde van €20,-. In de categorie bovenbouw won Jad de eerste prijs en Quinsley de 2e prijs. Naast de speelgoedbonnen kregen alle kinderen nog een heerlijke zak snoep mee.

 

Een theaterbelevenis voor kinderen

Het is niet voor iedereen weggelegd om naar het theater te gaan. De Govert van Wijnstichting, Theater Koningshof en st. Present willen een theaterbelevenis juist ook mogelijk maken voor die  kinderen uit Maassluis, van wie de ouders een kaartje niet kunnen betalen. Meedoen, mee kunnen praten en iets bijzonders meemaken! Je verwonderen en verbazen, meezingen en dromen. Dat is allemaal theater waar elk kind van geniet.

Daarom hebben deze drie organisaties de handen ineen geslagen en zorgen ervoor dat bij veel kindervoorstellingen ook kaartjes beschikbaar zijn voor kinderen die anders niet zouden kunnen gaan. Het theater laat altijd weten om welke voorstellingen het gaat en vrijwilligers van Present nodigen de gezinnen uit en coördineren het theaterbezoek.

Zilveren lepels

Het museum Maassluis heeft een unieke en bijzondere set zilveren lepels uit 1672 aan kunnen schaffen, dankzij diverse gulle giften. Ook de Govert van Wijnstichting heeft hier een bijdrage aan geleverd.

De Maassluise zilveren lepels zijn inmiddels in de vaste expositie van het museum te bewonderen. U bent van harte uitgenodigd om de lepels binnenkort een keer te gaan bewonderen. Het museum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 14.00 uur tot 17.00 uur op de Zuiddijk 16 in Maassluis

Present met de Tiptopper shopper

In de eerste stille wintermaanden van 2021 zorgt Stichting Present Maassluis toch voor een beetje leven. Er worden namelijk Tiptopper Shoppers weggegeven in Maassluis aan mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Coördinator Tanja Cats van Stichting Present:
‘Tiptopper Shoppers zijn tassen die gemaakt zijn door hobbynaaisters van gebruikte kleding. Daarna worden ze gevuld met producten van lokale ondernemers. Wat het extra leuk maakt is dat de shoppers worden weggebracht door mensen die het fijn vinden om iets voor een ander te doen. Door het maken van een praatje of het samen drinken van een kopje koffie, ontstaan er contacten. Wie weet klikt het wel zo goed, dat de gever de ontvanger eens bij hem of haar thuis uitnodigt.’

Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Maassluis en de Govert van Wijnstichting. Stichting Present gelooft dat ontmoeten en elkaar leren kennen, compassie brengt en een grotere betrokkenheid bij de stad oplevert.
Het is toch ook heel bijzonder om iemand te ontmoeten, die je anders niet zou leren kennen. Een verhaal te horen waarover je je kunt verwonderen of waar je misschien wel een rol in kunt spelen. Samen-zijn-wij-Maassluis en deze actie ondersteunt dat ‘samen-gevoel’. De eerste tassen zijn al rondgebracht en de dankbare en blije reacties stromen binnen bij de stichting: ‘Ik voel me gezien.’ ‘We hebben gezellig gepraat en bleken allebei van tuinieren te houden.’ ‘Onze kinderen bleken even oud en we gaan speelgoed uitwisselen.’

‘Met het geven van een Tiptopper met inhoud zegt de gever eigenlijk: Jij bent kostbaar en het waard om tijd mee door te brengen. En dat … dat doet ieder hart goed!’ aldus Tanja Cats.

Bron: Maassluis.nu
Foto: Karin Poldervaart

Groep 8 eindmusicals in Theater Koningshof

Scholen hebben vaak beperkte ruimte om mensen te kunnen ontvangen op gepaste afstand. Om deze leerlingen een onvergetelijke ervaring en beleving mee te geven, stelt ook Theater Koningshof in Maassluis hun theaterzaal beschikbaar voor de eindmusicals voor de groepen 8 in Maassluis. Diverse scholen uit Maassluis hebben zich gemeld bij Theater Koningshof.

Wim Staessens, directeur Theater Koningshof:

‘Superfijn natuurlijk dat we dit kunnen bewerkstelligen voor de scholen en de kinderen. Het is een ontzettend raar jaar, ook voor de kinderen die hun basisschool moeten verlaten en moeten afsluiten. Daarom zijn we blij dat we deze mogelijkheid kunnen aanbieden aan de scholen. Er wordt gelukkig ook dankbaar gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. En voor ons natuurlijk fijn om weer publiek te mogen ontvangen in Theater Koningshof. We zijn dankbaar voor de subsidie die wij hiervoor hebben mogen ontvangen van Fonds Schiedam Vlaardingen en Govert van Wijnstichting om dit te kunnen realiseren.’

Uitreiking Govert van Wijnprijs – Jong Talentconcours Maassluis

Op zaterdagmiddag 29 februari 2020 was het slotconcert van het Jong Talentconcours Maassluis in de Groote Kerk. De prijswinnaars wisten het publiek vanaf het eerste moment te boeien met hun prachtige spel. Burgemeester Edo Haan reikte de prijzen uit en beloonde alle musici met hun welverdiende prijs en bedankte hen voor de mooie en gevarieerde middag.

De Govert van Wijnprijs werd uitgereikt door de voorzitter Jaap Kroonenburg aan het Rietkwintet ‘Pistache’, bestaande uit

  • Anouk Dolfing -Hobo
  • Daniel Zamboni – Klarinet
  • Marion Valk – Saxofoon
  • Matthias As – Fagot
  • Bram Boesschen Hospers – Basklarinet

De jury schrijft: Ik vind het prettig om naar jullie te luisteren. Jullie maken op een eerlijke open manier muziek en hebben duidelijk plezier in het samenspel. Mooi en intelligent en betrokken spel. Goed sfeergevoel en mooie intonatie. Advies: wel doorgaan!

Jaap sprak tijdens de uitreiking de wens uit, dat het jonge talent ook nog eens op het Garrelsorgel van de Groote Kerk zal spelen.

 

Fotocredits: Laurens Blom