Bijdrage voor videofietsen

Geplaatst op 5 februari 2022

Argos Zorggroep heeft om een bijdrage gevraagd om een bijdrage voor de aanschaf van Silverfit/Motomed videofietsen voor hun bewoners in woonzorggroepen.

Fietsen heeft bewezen positieve effecten voor geriatrische revalidatie. Het helpt bij het opbouwen of behouden van de conditie van cliënten die moeten revalideren na een beroerte of CVA en voor cliënten met Parkinson, COPD en diverse andere aandoeningen. Met behulp van een videofiets fietsen mensen in een veilige omgeving maar zien wel beelden voor zich van het landschap. Ze kunnen zelfs een route uitstippelen waardoor ze kunnen fietsen in plaatsen die hun bekend en/of vertrouwd zijn. Deze interactie stimuleert enorm en het werkt veel beter dan dat je fietst met een blinde muur voor je.

Bewoners kunnen bovendien nu zelf beslissen wanneer ze een ritje gaan maken, zonder beperkingen van de openingstijden van de fysiotherapieruimte. Zo kunnen zij zelf op een leuke manier werken aan hun vitaliteit, op een moment dat het hen goed uitkomt. Met veel plezier heeft de Govert van Wijnstichting deze bijdrage gehonoreerd.

 

 

 

 

Bron: Klik hier om naar het artikel over de videofietsen van de Argos Zorggroep te gaan.