Present met de Tiptopper shopper

Geplaatst op 13 maart 2021

In de eerste stille wintermaanden van 2021 zorgt Stichting Present Maassluis toch voor een beetje leven. Er worden namelijk Tiptopper Shoppers weggegeven in Maassluis aan mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Coördinator Tanja Cats van Stichting Present:
‘Tiptopper Shoppers zijn tassen die gemaakt zijn door hobbynaaisters van gebruikte kleding. Daarna worden ze gevuld met producten van lokale ondernemers. Wat het extra leuk maakt is dat de shoppers worden weggebracht door mensen die het fijn vinden om iets voor een ander te doen. Door het maken van een praatje of het samen drinken van een kopje koffie, ontstaan er contacten. Wie weet klikt het wel zo goed, dat de gever de ontvanger eens bij hem of haar thuis uitnodigt.’

Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Maassluis en de Govert van Wijnstichting. Stichting Present gelooft dat ontmoeten en elkaar leren kennen, compassie brengt en een grotere betrokkenheid bij de stad oplevert.
Het is toch ook heel bijzonder om iemand te ontmoeten, die je anders niet zou leren kennen. Een verhaal te horen waarover je je kunt verwonderen of waar je misschien wel een rol in kunt spelen. Samen-zijn-wij-Maassluis en deze actie ondersteunt dat ‘samen-gevoel’. De eerste tassen zijn al rondgebracht en de dankbare en blije reacties stromen binnen bij de stichting: ‘Ik voel me gezien.’ ‘We hebben gezellig gepraat en bleken allebei van tuinieren te houden.’ ‘Onze kinderen bleken even oud en we gaan speelgoed uitwisselen.’

‘Met het geven van een Tiptopper met inhoud zegt de gever eigenlijk: Jij bent kostbaar en het waard om tijd mee door te brengen. En dat … dat doet ieder hart goed!’ aldus Tanja Cats.

Bron: Maassluis.nu
Foto: Karin Poldervaart