Bijdrage voor videofietsen

Geplaatst op 5 december 2021

Argos Zorggroep heeft om een bijdrage gevraagd om een bijdrage voor de aanschaf van Silverfit/Motomed videofietsen voor hun bewoners in woonzorggroepen.

Fietsen heeft bewezen positieve effecten voor geriatrische revalidatie. Het helpt bij het opbouwen of behouden van de conditie van cliƫnten die moeten revalideren na een beroerte of CVA en voor cliƫnten met Parkinson, COPD en diverse andere aandoeningen. Met behulp van een videofiets fietsen mensen in een veilige omgeving maar zien wel beelden voor zich van het landschap. Ze kunnen zelfs een route uitstippelen waardoor ze kunnen fietsen in plaatsen die hun bekend en/of vertrouwd zijn. Deze interactie stimuleert enorm en het werkt veel beter dan dat je fietst met een blinde muur voor je.

Met veel plezier heeft de Govert van Wijnstichting deze bijdrage gehonoreerd.